Recepti za kolače

08 prosinca, 2012

Krustada od badema i marelica


















Sastojci: Za prhko tijesto:
30 dag brašna tipa T-1100
20 dag maslaca
10 dag smeđeg šećera
3 g pšeničnih klica
1 jaje
1/2 vanilin šećera
1/2 praška za pecivo 

Prvi nadjec: 12,5 dag maslaca
12,5 dag šećera
4 žumanca + 4 bjelanca
1/2 vanilin šećera
naribana korica 1 neprskanog limuna
12,5 dag mljevenih badema

Drugi nadjev: 1 - 2 staklenke kompota od marelica
1 vrećica voćnog preljeva

Ukras: naribani bademi


Priprema: Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto pa ga razvaljajte i stavite u namašćen i pobrašnjen kalup za krustade. Za nadjev pjenasto izmiješajte maslac, šećer, žumanca, vanilin šećer i limunovu koricu pa dodajte mljevene bademe i tučena bjelanca. Sve lagano izmiješajte pa izlijte na prhko tijesto i pecite 40 minuta na 160 stupnjeva. Na ohlađenu krustadu rasporedite marelice iz kompota, prelijte voćnim preljevom i ukrasite naribanim bademima.


Oznake: