Recepti za kolače

23 lipnja, 2012

Kreacija Laurus
















Krema od sira: 25 dag sira mascarpone
3 jaja
3 žlice šećera    
1,5 dl šlaga

Kremu od buče: 25 dag buče
2 žlice meda
2 žlice šećera
1 dl šlaga
cimet
3 žumanca
1/2 dl mlijeka    
vanilin šećer

Kesten pire: 25 dag kestena
10 dag maslaca
10 dag čokolade za kuhanje 
10 dag šećera u prahu
1 dl ruma

Dodaci: 3 mandarine
1 dl votke
1 dl soka od mandarine
2 dl muškata

Priprema: Jaja zajedno sa šećerom dobro umutite te lagano dodajte mascarpone i šlag. Sve sjedinite i prije serviranja stavite da se stisne. Za kremu od buče skuhajte u zašećerenoj vodi buču uz dodatak meda i šećera te je kad omekša izmiksajte u pire. Odvojeno na pari skuhajte žumanca s mlijekom te sve spojite s bučom u koju na kraju dodajte tučeno vrhnje i cimet.
Za kremu od kestena kesten skuhajte, ispasirajte te spojite s razrađenim maslacem, čokoladom, šećerom i rumom. Svaku kremu odvojeno servirajte na tanjur uz dodatak flambiranih mandarina i želea od muškata.

Oznake: