Kreacija Laurus
Krema od sira: 25 dag sira mascarpone
3 jaja
3 žlice šećera
1,5 dl šlaga
Kremu od buče: 25 dag buče
2 žlice meda
2 žlice šećera
1 dl šlaga
cimet
3 žumanca
1/2 dl mlijeka
vanilin šećer
Kesten pire: 25 dag kestena
10 dag maslaca
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag šećera u prahu
1 dl ruma
Dodaci: 3 mandarine
1 dl votke
1 dl soka od mandarine
2 dl muškata
Priprema: Jaja zajedno sa šećerom dobro umutite te lagano dodajte mascarpone i šlag. Sve sjedinite i prije serviranja stavite da se stisne. Za kremu od buče skuhajte u zašećerenoj vodi buču uz dodatak meda i šećera te je kad omekša izmiksajte u pire. Odvojeno na pari skuhajte žumanca s mlijekom te sve spojite s bučom u koju na kraju dodajte tučeno vrhnje i cimet.
Za kremu od kestena kesten skuhajte, ispasirajte te spojite s razrađenim maslacem, čokoladom, šećerom i rumom. Svaku kremu odvojeno servirajte na tanjur uz dodatak flambiranih mandarina i želea od muškata.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica