Vlastine šnite
Tijesto: 10 dag margarina
5 dag šećera
2 žumanjka
2 žlice kiselog vrhnja
1/2 praška za pecivo
20 dag brašna
Biskvit I: 20 dag šećera
5 žumanjaka
10 dag oraha
10 dag čokolade
7 bjelanjaka
Biskvit II: 3 jaja
2 žlice šećera
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
limunov sok
Krema: 5 dl mljeka
5 žlica gustina
12 dag margarina
15 dag šećera u prahu
limunov sok i korica
1 vanilin šećer
Glazura: 15 dag čokolade
13 dag margarina
Postupak tijesta: Umjesiti prhko tijesto i razvaljati ga u veličini lima. Na njega izliti biskvit 1 i sve zajedno ispeći. Posebno izraditi biskvit 2 i speći ga u limu iste veličine. Ohlađeni kolač premazati marmeladom od marelica, izrađenom kremom, te na njega položiti pečeni biskvit. Biskvit premazati marmeladom od marelica i preliti čokoladnom glazurom.
Priprema kreme: U mljeku ukuhati gustin, te u ohlađeno dodati margarin dobro izrađen sa šećerom i ostalim dodacima.
Priprema glazure: Na niskoj temperaturi rastopi čokoladu s margarinom.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica