Recepti za kolače

08 prosinca, 2012

Kuglof s jabukama






















Sastojci: 1 svježi kvasac
10 dag šećera
25 dag brašna
5 dag Škrobnog brašna Gussnel
10 dag maslaca
1 žličica naribane limunove korice
2 dl mlijeka
1 Vanilin šećer Dolcela
4 žumanca
1 žličica cimeta
13 dag naribanih jabuka (kiselih)
2 žlice mljevenih badema
1 žlica krušnih mrvica
1 Krema za torte Dolcela
3,5 dl mlijeka
11 dag maslaca


Priprema: Svježi kvasac izmrvite u manjoj zdjelici, dodajte mu pola žličice šećera i oko 50 ml toplog mlijeka. Ostavite stajati na toplom oko 10 minuta. Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Postupno umiješajte žumanca i naribanu limunovu koricu. Naribane jabuke pomiješajte s cimetom, bademima, krušnim mrvicama pa ih dodajte mješavini s maslacem i žumancima. Na kraju dodajte brašno, Gussnel, kvas i preostalo toplo mlijeko. Kalup za kuglof dobro namažite maslacem i pospite krušnim mrvicama pa istresite smjesu za kuglof i ostavite uzdizati na toplom oko 30 minuta. Kuglof pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Za kremu sadržaj vrećice za pripremu kreme za torte uspite u hladno mlijeko. Miješajte električnim mikserom oko tri minute, zatim dodajte omekšani maslac i nastavite miksati još oko minutu.
Pečeni i ohlađeni kuglof prerežite na 3-4 dijela. Svaki list premažite pripremljenom kremom. Preostalom kremom ispunite sredinu kuglofa. Stavite ga na tanjur za posluživanje i hladite oko sat vremena. Nakon toga narežite i poslužite.

Oznake: