Francuska pita
Tijesto I: 15 dag margarina
15 dag šećera
7 žumanjaka
15 dag brašna
1/2 praška za pecivo
Tjesto II 7 bjelanjaka
15 dag šećera
15 dag oraha
2 rebra čokolade
1/2 praška za pecivo
Glazura: 10 dag čokolade
5 dag margarina
3 žlice vode
3 žlice ulja
Priprema tijesta I: Margarin i šećer pjenasto umutiti i dodati jedan po jedan žumanjak, tena kraju lagano umješati brašno pomješano s praškom za pecivo. Uliti u lim
Priprema tijesta II: Bjelanjke i šećer istući u čvrst snjeg i lagano umješati orahe promješane s praškom za pecivo i rastopjenu čokoladu. Pripremljenim tjestom preliti prvo tjesto i sve zajedno ispeći. Ohlađeni kolač preliti čokoladnom glazurom.
Priprema Glazure: Čokoladu rastopi na laganoj vatri dodajući ostale sastojke.
Oznake: Suhi Kolaci
<< Početna stranica