Recepti za kolače

03 prosinca, 2010

Božićni kuglof



Tijesti: 15 dag sušenih marelica
15 dag grožđica
0,5 dl ruma
20 dag maslaca + malo za kalup
25 dag brašna + malo za kalup
10 dag mljevenih oraha
25 dag šećera u prahu
4 jaja
1 prašak za pecivo
naribana korica jednog neprskanog limuna

Posipanje:
šećer u prahu


Priprema kolača: Kalup za kuglof namažite maslacem i stavite u hladnjak. Oprane grožđice namačite dvadesetak minuta u rumu. Pjenasto umutite maslac sa šećerom pa naizmjence primiješajte jaja i brašno s praškom za pecivo. Kad smjesa postane glatka, umiješajte preostale sastojke. Pecite kuglof 55-60 minuta na 170 stupnjeva. Napola ohlađeni izvadite iz kalupa i, kad se potpuno ohladi, pospite šećerom u prahu.

Oznake: