Božićna torta
Biskvit: 10 žumanaca
+ 10 bjelanaca
16 dag brašna
16 dag šećera
15 dag oraha
10 dag maslaca
Kremu: 40 dag kestena
izrađenog sa šećerom
30 dag oraha
1,5 dl mlijeka
15 dag šećera
Za marcipan masu:
40 dag očišćenih badema
40 dag šećera
Priprema torte: Posebno istucite bjelanca, a posebno žumanca sa šećerom, zatim sve to spojite i zamiješajte s ostalim sastojcima. Biskvitnu smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu i pecite na 180 stupnjeva 55 minuta. Ispečeni biskvit razrežite na tri jednaka dijela pa ravnomjerno nanesite između biskvita.
Za kremu šećer i mlijeko skuhajte, zamiješajte orahe pa ohladite i dodajte kesten. Sve dobro izmiješajte. Odjenite tortu u gotov marcipan i prigodno ukrasite božićnim motivima.
Oznake: Torte
<< Početna stranica