Kolač od kus-kusa
Sastojci: 3 šalice kus-kusa
8 šalica jabučnog soka
2 šalice grožđica
1 šalica lješnjaka
1 žlica limunove korice
1 žlica đumbirova soka
Priprema: Pomiješajte kus-kus i sok pa zagrijte da provri. Kuhajte kratko dok kus-kus ne upije tekućinu (oko 5 minuta). Stavite u nauljeni kalup i poravnajte. Ohladite da se stegne. Kuhajte grožđice 10 minuta u toliko vode da ih prekrije. Ohlađene izmiksajte i pomiješajte s lješnjacima koje ste popržili i samljeli, koricom limuna i sokom đumbira. Smjesu premažite preko kus-kusa i izrežite okruglim kalupom ili čašom.
šalica = čajna šalica od 2 do 2,2 dl
Svi sastojci mogu se pronaći u bio&bio trgovinama zdrave hrane u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku
Oznake: Suhi Kolaci
<< Početna stranica