Ledena bijela čokoladna torta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_YVxv-Re8jQtzBOWPOLT62y3y4xTCNO8EzAO3PbgxVbuJmcKaLI6H7tKpMW8SNwVsTqJprJEngEHSU_pWcP9iX1gce4Fd_hRSAFwQqB6AyzztbOQIgK4R21r1Zu0q0Sb5m-2N5ZZJwks/s320/Ledena+bijela+%C4%8Dokoladna+torta.bmp)
Za 10 osoba
Biskvit: 6 žumanaca + 6 bjelanaca
15 dag šećera
15 dag brašna
Krema: 7,5 dag šećera
0,25 dl vode
3 žumanca
2 cijela jaja
20 dag čokolade za kuhanje
2,5 dl tučenog slatkog vrhnja
4 listića otopljene želatine
Priprema: Za biskvit istucite bjelanca sa šećerom, dodajte žumanca, lagano primiješajte brašno. Ulijte na lim prekriven papirom za pečenje u tankom sloju (oko 1 cm debljine). Pecite 8 do 10 minuta na 220 stupnjeva. Za kremu, od šećera i vode skuhajte sirup na 121 stupnju kako bi se uklonila svaka opasnost od salmonele. Žumanca i cijela jaja mutite dok se ne zapjene, dodajte šećerni sirup i na 40 stupnjeva otopljenu bijelu čokoladu pa miješajte dok se ne ohladi. Na kraju dodajte tučeno slatko vrhnje. U kalup stavite biskvit, natopite ga rumom (alkohol sprečava da se biskvit zamrzne!) pa smjesu ulijte u kalup. Stavite u hladnjak na 12 sati. Prelijte bijelom ocaklinom i ukrasite.
Oznake: Torte
<< Početna stranica