Bor od Fritula
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqCnI0xKtbDmUlsNQYAlbIxY4F6viqibMXjMejuSiYQ9BBDyQ2vqJMjxkSFEPFnYzC7Lnd4p1hGHzjfqh3iRrBpYkCgOwlwFQbSxDxERAS1GbEESMxxPXLy_5tZQ4EB1I7JNy18yZ9HTw/s320/aaaaaa.jpg)
Fritule: 50 dag brašna
1 kocka svježeg kvasca
10 dag pirea od krumpira ili 1 obični jogurt
cimet
sol
5 dag grožđica
naribana korica 1 neprskanog limuna
1 dl rakije ili ruma
Ocaklina: 10 dag bijele čokolade
10 dag crne čokolade za kuhanje
Priprema kolača: Stavite kvasac da se diže u malo mlakog mlijeka, brašna i šećera. Od uzašlog kvasa, brašna, pirea od krumpira i malo soli zamijesite žitko tijesto. Kad se digne, dodajte rakiju, grožđice i limunovu koricu. Žličicom oblikujte loptice pa ih ispržite u vrelom ulju.
Dio fritula namočite u crnu, dio u bijelu čokoladnu ocaklinu pa složite u oblik bora.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica