Recepti za kolače

10 svibnja, 2010

Apple cake




Tijesto: 3 jaja
2 dl šećera
1 dl ulja
3 dl brašna
3 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Kremu: 1 kg oguljenih jabuka
15 dag šećera
prstohvat cimeta
sok 1 limuna
2 pudinga od vanilije
1 slatko vrhnje za šlag

Priprema tijesta: Umutite žumanca sa šećerom polako dodajući ulje i sve ostale sastojke. Biskvit pecite na namašćenom i pobrašnjenom limu oko 20 minuta na 170 stupnjeva. Jabuke izrežite na ploške, stavite ih kuhati u 8 dl vode, dodajte šećer, cimet i limunov sok pa kuhajte dok ne omekšaju.

Priprema kreme: Na ohlađeni biskvit složite dobro ocijeđene jabuke. U soku koji je preostao skuhajte puding pa ga prelijte preko jabuka. Istucite šlag i premažite ga preko ohlađenog kolača.

Oznake: