Breskvice dizane
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoDgjhGnHUq5zcigsLqC9snaAJXy2tUHJyaJucatpu8SGWHxaMkB0LhogrPueLb3AtKr2N6uFnH1ec4rZcDh56TNei6l_Zc411Rq_lPX7Yj8S_J55dx9DTy8cTChQ8P1KufiLuMbxHaxA/s320/ddddddddd.jpg)
Dizano tijesto:
1 kg glatkog brašna
6 žumanaca
1,5 dl ulja
2 dag svježeg kvasca
4,5 dl mlijeka
Nadjev: 1 dl ruma
2 rebra otopljene čokolade
15 dag mljevenih oraha
10 dag šećera
6 bjelanaca
Boja: ekstrakt od jagoda, banana, marelica i mentola
Priprema: Umijesite glatko tijesto i pustite ga da se diže pola sata na toplome.
Oblikujte kuglice veličine oraha i rasporedite ih na namašćen i pobrašnjen lim. Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Kad se ohlade, izdubite im sredinu.
Za nadjev bjelanca umutite u snijeg, izdubljeno tijesto smrvite pa izmiješajte s ostalim sastojcima. Napunite breskvice i spajajte po dvije polovice. Na kraju ih obojite ekstraktom i uvaljajte u šećer.
Oznake: Suhi Kolaci
<< Početna stranica