Recepti za kolače

15 prosinca, 2010

Breskvice dizane



Dizano tijesto:
1 kg glatkog brašna
6 žumanaca
1,5 dl ulja
2 dag svježeg kvasca
4,5 dl mlijeka

Nadjev: 1 dl ruma
2 rebra otopljene čokolade
15 dag mljevenih oraha
10 dag šećera
6 bjelanaca

Boja: ekstrakt od jagoda, banana, marelica i mentola


Priprema: Umijesite glatko tijesto i pustite ga da se diže pola sata na toplome.
Oblikujte kuglice veličine oraha i rasporedite ih na namašćen i pobrašnjen lim. Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva. Kad se ohlade, izdubite im sredinu.
Za nadjev bjelanca umutite u snijeg, izdubljeno tijesto smrvite pa izmiješajte s ostalim sastojcima. Napunite breskvice i spajajte po dvije polovice. Na kraju ih obojite ekstraktom i uvaljajte u šećer.

Oznake: