Božićni panj Makronova
Sastojci: 10 dag čokolade od rogača
35 dag carobele s lješnjakom
1 šalica rižina slada
12,5 dag bio margarina
7,5 dag mljevenih badema
10 dag nasjeckanih prženih badema
10 dag pekmeza od višanja bez šećera
naribana korica jedne neprskane naranče
1 žličica agar agara
1 žlica mirina
1/2 pakiranja keksa - biskvita sa sladom
Priprema: Pomiješajte čokoladu od rogača, carobelu, rižin slad i bio margarin pa zagrijte na vatri. Dodajte agar agar i mljevene bademe. Navlažite uski kalup (za kruh) dužine 30 cm, obložite ga masnim papirom i na dno izlijte malo smjese, tek toliko da ga prekrije.
U ostatak smjese umiješajte sve preostale sastojke osim keksa. Manji dio nove smjese izlijte u kalup pa na nju poslažite kekse, prelijte smjesom pa opet poslažite kekse i prelijte smjesom. Poravnajte nožem i ostavite da se hladi u hladnjaku barem tri sata, a najbolje preko noći. Okrenite na duguljasti tanjur, skinite papir pa režite na ploške.
* Svi sastojci mogu se pronaći u bio&bio trgovinama zdrave hrane u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku
Oznake: Suhi Kolaci
<< Početna stranica