Budim
Kuhano tijesto:
12 jaja
5 dl mlijeka
50 dag šećera
15 dag petit beurre keksa
10 dag naribane čokolade za kuhanje
1 vanilin šećer
naribana korica 1 neprskanog limuna
malo ruma
Karamel:
20 dag šećera
Polijevanje:
2 dl vode
malo ruma
Priprema: Dobro umutite sastojke za tijesto, ulijte u kalup za kuglof pa najprije kuhajte 20 minuta u vodenoj kupelji, potom još 20 minuta pecite na 150 stupnjeva. Kad se ohladi, pažljivo ga izvadite pa kalup oblijte karamelom. Vratite ga u kalup pa gotovi budim zalijte tekućinom koju ste dobili tako da ste u posudu u kojoj ste kuhali karamel ulili 2 dl vode i malo ruma.
Stavite u hladnjak. Na pladanj za serviranje istresite kad se sastojci dobro prožmu. Poslužite sa sladoledom.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica