Carska slastica
Beze smjesu:
6 bjelanaca
12 žlica kristal šećera
2 žličice limunova soka
Kremu:
5 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 žlice oštrog brašna
6 žumanaca
10 dag čokolade
25 dag margarina
Priprema: Od bjelanaca, šećera i limunova soka istucite čvrsti snijeg. Na lim stavite papir za pečenje pa uz pomoć vrećice naštrcajte ružice. Pecite ih oko 40 minuta na 150 stupnjeva da se isuše. U međuvremenu od navedenih sastojaka skuhajte kremu. U ohlađenu dodajte izrađeni margarin i sve dobro pjenasto umutite. U pola zgotovljene kreme dodajte otopljenu čokoladu.
Na pola ohlađenih beze ružica naštrcajte najprije bijelu, pa kremu boje kakaa. Poklopite drugom ružicom i poslužite s umakom od malina.
-------
Koliko je to:
1 žlica = 2 dag (šećera)
1 žličica = 1 dag (šećera)
1 šalica = šalica od 2 dl = 20 dag (šećera)
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica