Recepti za kolače

14 lipnja, 2008

Anine kocke

Tijesto: 6 žumanjaka
6 žlica šećera
6 žlica brašna
6 bjelanjaka - snijeg

Krema: 25 dag margarina
20 dag šećera u prahu
10 dag mlijevenih oraha
10 dag grožđica
10 dag žele bombona
5 dag otopljene
čokolade
1 jaje
1 dl ruma

Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer, jedan po jedan žumanjak i brašno. Ispeći biskvit u velikom plitkom limu. Ohlađen biskvit prerezati po dužini, a polovicu biskvita narezati na kockice.

Priprema kreme: Pijenasto izraditi margarin sa šećerom, dodati jaja i rum, otopljenu čokoladu i ostale sastojke. Kremu iznijšati s kockicama biskvita i smijesom premazati cijeli biskvit. Ukrasiti čokoladnom glazurom ili mljevenim orasima.

Oznake: