Kocke Katarina
Tijesto I: 8 žumanjaka
7 žlica oraha
7 žlica šećera
7 žlica brašna
1 prašak za pecivo
snijeg od 8 bjelanjaka
Tijesto II: 5 bjelanjaka
10 dag sjeckanih oraha
5 dag grožđica
4 žlice ulja
15 dag šećera
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
Krema: 5 žumanjaka
25 dag šećera u prahu
25 dag margarina
sok od jedne naranče
Priprema tijesta I: Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati orahe, brašno pomješano s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći na dobro namašćenom limu i ohlađeno uzdužno prerezati.
Priprema tijesta II: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer i lagano umiješati ulje, grožđice, orahe i brašno pomješano s praškom za pecivo. Ispeći biskvit u istoj veličini kao i prehodni.
Priprema kreme: Žumanjke i šečer umutiti i kuhati na pari da se zgusne. U ohlađeno dodati pijenasto izrađeni margarin i sok od naranče. Sve dobro izmiksati.
Postupak: Polovicu tijesta I premazati polovicom kreme, na nju položiti tijesto II, premazati preostalom kremom i poklopiti drugom polovicom tijesta I. Lagano opteretiti i ostaviti da se stegne. Po želji kolač preliti čokoladnom glazurom:
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica