Boem Kocke
Tijesto: 10 bjelanjaka
40 dag šećera
10 dag čokolade u
prahu ili 5 dag kakaa
15 dag brašna
15 dag oraha
Krema: 10 žumanjaka
30 dag šećera
10 dag brašna
5 dl mlijeka
12,5 dag margarina
Glazura: 10 dag čokolade
4 žlice ulja
Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, postupno dodavati šećer i u gustu smjesu lagano umiješati čokoladu, brašno i orahe. Na aluminijskoj foliju ili na masnom papiru ispeći 6 kora.
Priprema kreme: Žumanjke, šećer i brašno razmutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Kuhati oko 10 minuta. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin i sve još jednom dobro izraditi. Kore premazati kremom i slagati jednu na drugu, a malo kreme ostaviti i za gornji list. Kolač preliti čokoladom glazurom.
Priprema glazure: Rastopiti čokoladu i ulje na pari i preliti ohlađeni kolač.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica