Recepti za kolače

23 prosinca, 2013

Marija kocke




Sastojci: 6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
6 žlica tople vode
3 žlice kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo

Premazivanje: čokoladna ocaklina

Krema: 5 dl slatkog vrhnja
2 dag želatine
1 dl mlijeka

Priprema: Od navedenih sastojaka umutite tamni biskvit. Trećinu ulijte na namašćeni lim i pecite prvi list 15 minuta na 180 stupnjeva. Na isti način ispecite još dva lista. Za kremu u tučeno slatko vrhnje dodajte želatinu otopljenu u mlijeku. Ohlađene listove biskvita najprije premažite čokoladnom ocaklinom pa na svaki nanesite po sloj šlaga.

Koliko je to: 1 žlica = 2 dag (šećera)
1 žličica = 1 dag (šećera)
1 šalica = šalica od 2 dl = 20 dag (šećera)

Oznake: