Recepti za kolače

21 prosinca, 2012

Mađarice svatovske

 





















Tijesto: 65 dag brašna
5 dag margarina
20 dag šećera
1 prašak za pecivo
2 jaja
2 dl kiselog vrhnja

Krema: 6 žlica šećera + 10 žlica šećera
6 dl mlijeka
10 dag čokolade
7 žlica oštrog brašna
25 dag margarina

Ukras: malo bijele čokoladne ocakline

Priprema: Od brašna, margarina, šećera, praška za pecivo, cijelih jaja i kiselog vrhnja umijesite tijesto. Podijelite ga na pet dijelova pa svaki tanko razvaljajte i pecite list po list na preokrenutom namašćenom i pobrašnjenom limu po 15 minuta na 180 stupnjeva.
Za kremu ispržite šećer, zalijte ga mlijekom, dodajte čokoladu i čekajte da zakuha. Posebno umutite 10 žlica šećera i oštro brašno te ukuhajte u prvotnu smjesu i u vruće dodajte cijeli margarin. Kad se rashladi, nadjenite između listova. Završite kremom. Po želji ukrasite bijelom čokoladnom ocaklinom, izgledat će vrlo dekorativno.

Oznake: