Recepti za kolače

21 prosinca, 2012

Mak kocke

 





















Tijesto: 10 dag margarina
1 vanilin šećer
3 jaja
1 žlica cimeta
1 žličica limunova soka
20 dag mljevenog maka
20 dag brašna
1 prašak za pecivo
2 dl mlijeka

Krema: 5 dl mlijeka
1 puding od vanilije
3 žlice oštrog brašna
20 dag šećera
25 dag margarina

Priprema: Margarin dobro izradite pa postupno dodajte šećer, vanilin šećer, jaja, cimet, limunov sok i mak. Dodajte toliko mlijeka da se tijesto teško odvaja od žlice. Pecite u namašćenom i pobrašnjenom limu oko 35 minuta na 200 stupnjeva. Ispečeni kolač pospite šećerom u prahu ili stavite čokoladnu ocaklinu. Po želji mak kocke možete nadjenuti i kremom. Za kremu navedene sastojke zakuhajte u kipućem mlijeku, ohladite, potom dodajte margarin i dobro pjenasto izradite. Ohlađeni pečeni biskvit prerežite popola i nadjenite kremom.

Oznake: