Fine kocke od oblatni
Tijesto: 8 bjelanjaka
30 dag šećera u prahu
28 dag mlijevenih oraha
Krema: 8 žumanjka
30 dag šećera u prahu
25 dag margarina
Glazura: 3 žlice vode
3 žlice šećera
10 dag čokolade
8 dag margarina
Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Postupno dodavati šećer i na kraju orahe. Namazati na 4 oblate na glatku ravnu stranu. Peći na laganoj vatri (sušiti) svaku oblatnu posebno.
Priprena kreme: Žumanjke i šećer umutiti i gusto skuhati na pari. U ohlađeno dodati pjenasto izrađeni margarin. Kremom premazati svaki list sušene oblatne. Petom oblatnom prekriti gornu kremu i sve preliti čokoladnom glazurom.
Priprema glazure: Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na pari i u vruće dodati margarin.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica