Jaffa kocke
Tijesto: 5 jaja
8 žlica šećera
8 žlica brašna
4 žlice ulja
4 žlice hladne vode
1/2 praška za pecivo
1 žlica kakaa
Krema: 7,5 dl mlijeka
7,5 žlica gustina
25 dag šećera u prahu
25 dag margarina
2 rebra čokolade
1 vanilin šećer
2 kutije jaffa keksa
Čokoladna glazura: 10 dag čokolade
10 dag margarina
1 žlica ulja
Priprema tijesta: Pijenasto miješati jaja sa šećerom i vodom: Postupno dodavati ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Odvojiti polovicu tijesta i u dio dodati kakao. Ispeći svaki biskvit posebno.
Priprema kreme: U 2,5 dl mlijeka umiješati gusti i ukuhati u ostalo mlijeko. U ohlađeno dodati šećer u prahu i margarin, te sve dobro izmiješati mikserom. Kremu razdijeliti na dva dijela, te u jednu polovicu dodati vanilin šećer, a u drugu rastopljenu čokoladu.
Priprema čokoladne glazure: Čokoladu i margarin otopiti na pari i umiješati ulje. Toplo preliti preko kolača.
Postupak: Smeđu biskvitnu podlogu premazati bijelom kremom. Jaffa kekse umakati u rum razrijeđen s malo vode i stavljati na bijelu kremu, jedan keks do drugog, tako da je čokoladni dio okrenut prema dolje. Sve premazati čokoladnom kremom i poklopiti bijelim biskvitom. Cijeli kolač premazati čokoladnom glazurom.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica