Chocolate fulge cheesecake
Biskvit:
12 dag brašna
4 žlice kaka
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
12,5 dag maslaca
2 žlice mlijeka
Žuta krema:
50 dag krem sira
13 dag šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
Čokoladnua krema:
25 dag čokolade za kuhanje
25 dag maslaca
4 jaja
20 dag šećera
6 dag brašna
Priprema biskvita: Manji kalup za torte obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Otopite maslac i sve sastojke umijesite rukom u jednolično tijesto te ga rasporedite na dno kalupa. Pecite 15 minuta ili dok tijesto ne dobije ravnomjernu mat boju. Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi.
Priprema žute kreme: Dobro ocijedite i izradite sir te mu dodajte šećer i jaja. Rasporedite po ohlađenom biskvitu. Dok pripremate čokoladnu kremu stavite u hladnjak, a pećnicu smanjite na 160 stupnjeva.
Priprema čokoladne kreme: Otopite čokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj pećnici, dodajte jaja, šećer i na kraju brašno te promiješajte samo žlicom. Prelijte preko smjese od sira i stavite peći na 160 stupnjeva 50-60 minuta, dok gornja korica ne počne lagano pucati.
Dobro ohladite u hladnjaku prije serviranja. Volite li da čokolada bude mekanija, servirajte već prvi dan, a volite li tvrđu, pričekajte sutradan. Možete je čuvati u hladnjaku do pet dana, izdrži li toliko...
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica