Katarina ploške
Za 1. tijesto: 8 jaja
8 žlica šećera
8 žlica mljevenih oraha
3 žlice brašna
Za 2. tijesto: 5 bjelanaca
20 dag šećera
15 dag oraha
5 dag grožđica
5 dag suhih smokava ili žele bombona
4 žlice brašna
2 žlice ulja
Za kremu: 2 jaja + 5 žumanaca
25 dag šećera
2 vanilin šećera
25 dag margarina
Za ukras: malo mljevenih oraha
Priprema: Dobro umutite sastojke za prvo tijesto pa ga podijelite na dva dijela i u namašćenom i pobrašnjenom limu ispecite list po list dva tanka biskvita. Pecite otprilike 15 minuta na 180 stupnjeva.
Za 2. tijesto bjelanca sa šećerom istucite u čvrsti snijeg pa dodajte nasjeckane orahe i suho voće ili žele bombone. Umiješajte brašno i ulje pa stavite peći u namašćen i pobrašnjen lim 15 minuta na 180 stupnjeva.
U međuvremenu za kremu lupajte na pari 5 žumanaca i 2 cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Smjesa mora biti gusta. Ostavite da se ohladi pa dodajte margarin i pjenasto izradite.
Slažite sljedećim redoslijedom: prvo tijesto, krema, drugo tijesto, krema i na kraju prvo tijesto. Pospite mljevenim orasima.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica