Recepti za kolače

28 studenoga, 2011

Keksi od bučinih sjemenki




Tijesto:
20 dag brašna
20 dag mljevenih badema
1 žličica cimeta
20 dag maslaca
malo soli
1 jaje


Nadjev: 1 dl slatkog vrhnja
12 dag meda od kestena (ili nekog drugog meda po želji)
12 dag maslaca
50 dag mljevenih bučinih sjemenki (preporučujemo zelene, a ne crne)


Priprema: Od navedenih sastojaka u posudi zamijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga na debljinu 0,5 cm, stavite na namašćen i pobrašnjen lim veličine 40x30 cm te pecite 10 do 15 minuta na 180 stupnjeva.
Ispečeni topli list premažite prethodno pripremljenim nadjevom. A za nadjev prokuhajte slatko vrhnje, med i maslac pa u smjesu dodajte bučine sjemenke i sve dobro promiješajte.
Kad ste stavili sav nadjev, vratite u pećnicu. Pecite još 10 minuta. Gotov kolač režite na uske prutiće kako bi se doimali kao keksi.

Oznake: