Kesten pire s mausseom od jagoda
za 4 osobe:
Sastojci: 10 dag kora za vučeno tijesto
60 dag kesten pirea
0,2 dl ruma
3 dl slatkog vrhnja
2 dag maslaca
13 dag šećera
6 jaja
1 vanilin šećer
25 dag jagoda
10 dag čokolade
Priprema: Ispecite kore od vučenog tijesta, i to tako da ih prvo izrežete u jednake kocke te po dvije stavljate peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.
Na kore istisnite kesten pire u koji ste dodali rum, 1 dl tučenog slatkog vrhnja i 10 dag usitnjenog šećera. U sredinu kesten pirea dodajte mousse od jagode i ukrasite topljenom čokoladom.
Za mousse od jagode na pari istucite žumanca s polovicom preostalog šećera. Kad se stegnu, ostavite smjesu da se ohladi. Za to vrijeme stucite bjelanca sa šećerom. Sve dodajte u kuhana žumanca pa u smjesu lagano umiješajte na sobnoj temperaturi otopljeni maslac i ostatak šlaga. Na kraju dodajte sok od svježe smiksanih i propasiranih jagoda.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica