Ledena markiza
Biskvit: 8 jaja
16 dag šećera
21 dag brašna
4 dag kakaa
malo cimeta
malo mlijeka
malo ulja
Nadijev: 30 dag kesten pirea
4 jaja
3 žumanca
22 dag šećera
2 vanilin šećera
0,5 dl slatkog vrhnja
2 žlice kakaa
malo ruma
Priprema: Od navedenih sastojaka pjenasto umutite biskvit i podijelite ga u dva dijela. Prvi ostavite bijeli, u drugi dodajte kakao i cimet. Svaki list biskvita pecite posebno, otprilike dvadesetak minuta na 170 stupnjeva. Za nadjev ulupajte na pari jaja, žumanca, kakao i šećer. U rashlađenu smjesu umiješajte rum, kesten pire, vanilin šećer i na kraju tučeno slatko vrhnje. Rashladite. Slažite bijeli biskvit, kremu, crni biskvit pa kremu i na kraju završite šlagom ili snijegom od bjelanaca.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica