Apple cake
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibwEA9_eJwbBO63-qu3QBRMkBPpWyrLJEKQrxsOhAIf_FW6RT7X4BPJrwMISU2NvvFDNl-d4Jyn_Xa6MAqM4m0Q3rwt3GtfPs_-M_86HgFEebpTlBM3InbBFEjDZ7Qapxbw_RXTDD6A1s/s320/Apple+kocke.jpg)
Tijesto: 3 jaja
2 dl šećera
1 dl ulja
3 dl brašna
3 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Kremu: 1 kg oguljenih jabuka
15 dag šećera
prstohvat cimeta
sok 1 limuna
2 pudinga od vanilije
1 slatko vrhnje za šlag
Priprema tijesta: Umutite žumanca sa šećerom polako dodajući ulje i sve ostale sastojke. Biskvit pecite na namašćenom i pobrašnjenom limu oko 20 minuta na 170 stupnjeva. Jabuke izrežite na ploške, stavite ih kuhati u 8 dl vode, dodajte šećer, cimet i limunov sok pa kuhajte dok ne omekšaju.
Priprema kreme: Na ohlađeni biskvit složite dobro ocijeđene jabuke. U soku koji je preostao skuhajte puding pa ga prelijte preko jabuka. Istucite šlag i premažite ga preko ohlađenog kolača.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica