Recepti za kolače

22 siječnja, 2009

Topići

Tijesto: 30 dag brašna
14 dag margarina
2 žlice vrhnja
3 žumanjka
sok i korica
manjeg limuna
malo praška za
pecivo

Nadjev: 3 bjelanjka (snijeg)
10 dag šećera
sok od 1/2 limuna
15 dag oraha

Priprema tijesta: Umijesite glatko tijesto i pustite da malo ostoji. za to vrijeme pripremite šuplje limene valjčiće, promjera 3 dugačke 4cm. Premažite mašnoćom unutarnju stranu i provucite kroz brašno. Od tijesta načinite dno i obložite kalup s unutranje strane, u sredini neka ostane šuplje (poput lonca). Šupljine popunite nadjevom. Kalupiće složite u namašten i pobrašnjen lim, pecite oko 30 minuta na umjerenoj temeraturi. Istresite iz valjčića i posipajte sitnim šećerom. Dobit ćete oko 40 topića

Priprema nadjeva: Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer, limun i orahe.

Oznake: