Fini kuglof
Sastojci: 2 dag svježeg kvasca
4 dl mlijeka
4 žlice šećera
1 jaje + 1 žumance
prstohvat soli
naribana korica 1 neprskanog limuna
50 dag brašna
15 dag maslaca
2 rebra čokolade
10 dag grožđica
Priprema: Stavite kvasac da se diže s malo šećera, brašna i mlakog mlijeka. U većoj zdjeli pjenasto umutite jaja i šećer, dodajte limunovu koricu, sol, uzdigli kvas i mlijeko. Uz stalno miješanje dodavajte brašno i rastopljeni maslac. Tijesto treba biti mekano. Odvojite 1/3 tijesta i pomiješajte ga s naribanom čokoladom, a u preostalo stavite grožđice. Na dno kalupa premazanog maslacem stavite dio tijesta s grožđicama, preko njega tijesto s čokoladom, a povrh svega ostatak tijesta s grožđicama. Ostavite na toplom da se diže. Pecite oko 45 minuta na srednjoj temperaturi (180 stupnjeva).
Ispečeni kuglof istresite iz kalupa i prelijte šećernom ili čokoladnom ocaklinom.
Oznake: Suhi Kolaci
<< Početna stranica