Čokoladni kolač Pavlova
Tijesto:
5 bjelanaca
35 dag šećera
1 žlica gustina
1 žlica octa
15 dag čokolade u prahu
sok 2 limuna
Krema: 5 žumanaca
5 dag šećera
mahuna vanilije
3 dl mlijeka
20 dag tamne čokolade
3 dl slatkog vrhnja
3 dag želatine
Priprema: Istucite bjelanca sa šećerom i dodajte ostale sastojke. Na masni papir uz pomoć slastičarske vrećice naštrcajte kružiće (gumbiće) pa ih sušite na laganoj vatri.
Za kremu kuhajte mlijeko sa šećerom i mahunom vanilije. Prelijte preko žumanaca, dodajte želatinu pa kratko kuhajte na laganoj vatri. U mlaku smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje.
Svaki kružić nadjenite kremom, poklopite drugim kružićem i panirajte naribanom čokoladom. Poslužite sa svježim voćem ili sladoledom.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica