Čokoladno srce
Tijesto: 20 dag Glatkog brašna Podravka
10 dag maslaca
2 jaja
6 dag čokolade za kuhanje
15 dag meda
6 dag kokosa
3 dl narančina soka
2 Vanilin šećera Dolcela
1 Prašak za pecivo Dolcela
1/2 žličice cimeta u prahu
prstohvat klinčića u prahu
naribana korica neprskane naranče i limuna
Ocaklina: 10 dag čokolade za kuhanje
7 dag meda
1 Vanilin šećer Dolcela
5 dag maslaca
Priprema: Maslac i med izmiksajte. Dodajte klinčić, cimet, vanilin šećer te koricu limuna i naranče. Umiješajte otopljenu čokoladu, žumanca i kokos. Od bjelanaca istucite snijeg. U mješavinu s medom i maslacem naizmjence umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, snijeg od bjelanaca i sok od naranče. Smjesu izlijte u kalup u obliku srca.
Pecite na 175 stupnjeva oko 40 minuta.
Čokoladu otopite na pari, dodajte vanilin šećer, med i maslac. Izmiješajte i ohladite. Pečeni biskvit premažite pripremljenom ocaklinom.
Savjet više: Za pripremu ovog kolača koristite omekšali maslac.
Oznake: Torte
<< Početna stranica