Recepti za kolače

18 listopada, 2011

Desert u Časi





Sastojci:
1 papaja
1 mahuna vanilije
2 žlice soka od limete
7 žlica šećera
2 žlice maka
2 dl slatkog vrhnja za šlag
50 dag posnog svježeg kravljeg sira
10 dag badema


Priprema: Papaju prepolovite, izvadite joj koštice i narežite je na male kockice. Mahunu vanilije prepolovite i iz sredine sastružite njenu aromatičnu srž pa je pomiješajte sa sokom od limete i dvije žlice šećera. U tome dva sata marinirajte kockice papaje.
Za kremu od sira umutite šlag, dodajte svježi kravlji sir i 3 žlice šećera.
Za krokant od badema napravite karamel od preostalog šećera i dodajte bademe koje ste prethodno malo popržili bez masnoće. Izlijte smjesu na papir za pečenje i čekajte da se ohladi. Smrvite je valjkom za tijesto pa u čašu slažite red kreme od sira, red krokanta od badema, red marinirane papaje.

Oznake: