Dvobojna ledena čokoladna torta
Za 10 osoba
Čokoladni biskvit: 6 žumanaca + 6 bjelanaca
15 dag šećera
15 dag brašna
2 dag kakaa
Tamna krema: 7,5 dag šećera
0,25 dl vode
3 žumanca
2 cijela jaja
20 dag čokolade za kuhanje
2,5 dl tučenog slatkog vrhnja
Svijetla krema: 7,5 dag šećera
0,25 dl vode
50 g žumanaca
75 g cijelih jaja
20 dag čokolade za kuhanje
2,5 dl tučenog slatkog vrhnja
4 listića otopljene želatine
Priprema: Za čokoladni biskvit istucite bjelanca sa šećerom, dodajte žumanca, lagano primiješajte brašno i kakao. Ulijte na lim prekriven papirom za pečenje u tankom sloju (oko 1 cm debljine). Pecite 8 do 10 minuta na 220 stupnjeva.
Za kremu od šećera i vode skuhajte sirup na 121 stupnju kako bi se uklonila svaka opasnost od salmonele. Žumanca i cijela jaja mutite dok se ne zapjene, dodajte šećerni sirup i na 40 stupnjeva otopljenu čokoladu pa miješajte dok se ne ohladi. Na kraju dodajte tučeno slatko vrhnje.
U kalup stavite čokoladni biskvit, natopite ga rumom (alkohol sprečava da se biskvit zamrzne!) pa smjesu ulijte u kalup. Stavite na pola sata u hladnjak i zalijte bijelom čokoladnom smjesom.
Oznake: Torte
<< Početna stranica