Novogodišnja torta Carolina
Za 22 kriške
Biskvit: 30 dag šećera
35 dag brašna
15 jaja
20 dag mljevenih badema
Nadjev: 30 dag šećera
6 žumanaca
1 l mlijeka
5 dl slatkog vrhnja
4 dag oštrog brašna
vanilija
10 dag mljevenih badema
sok i korica 1 neprskanog limuna
Oblaganje: 80 dag rolanog fondana
Priprema: Jaja i šećer pjenasto umutite pa uz stalno miješanje dodajte brašno i bademe dok ne dobijete glatku masu. Ulijte je u namašćen i pobrašnjen kalup za torte i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Od šećera, brašna, žumanaca i malo mlijeka napravite glatku masu u koju dodajte ostatak mlijeka koje ste ranije zakuhali. Smjesu kuhajte na srednje jakoj vatri tri minute uz stalno miješanje. Gotovu kremu stavite da se ohladi. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag pa ga umiješajte u kremu uz dodatak limunova soka i mljevenih badema. Ispečeni i ohlađeni biskvit prerežite na tri dijela. Nadjenite listove kremom pa omažite i tortu izvana. Potom je prekrijte rolanim fondanom i prigodno ukrasite.
Oznake: Torte
<< Početna stranica