Recepti za kolače

13 siječnja, 2014

Nedovšena savijača
























Tijesto: 10 dag brašna
1 jaje
3 velike jabuke
sol
malo ulja
štapić vanilije
malo grožđica
cimet

Krema: 5 žumanaca
1 dl mlijeka
10 dag sira mascarponea
malo ruma

Pripreme: Od brašna, jaja, soli i malo ulja zamijesite tijesto te ga tanko razvucite i narežite na rezance. Pecite ih u pećnici 10 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu naribajte jabuke pa ih začinite vanilijom, cimetom i grožđicama. Na pari tucite žumanca kojima ste dodali mlijeko i rum dok ne postignete kremoznost. U ohlađenu kremu dodajte sir. Servirajte odvojeno, završivši kremom od vanilije. Oplemenite li naribane jabuke limunovim sokom, poboljšat ćete im okus, ali imat ćete još jednu korist: spriječit ćete fermentaciju i zadržat će prirodnu boju.

Oznake: