Recepti za kolače

15 studenoga, 2007

Kesten kocke

Kestenkocke

Tijesto: 4 jaja
10 dag šećera
1 vanilin šećer
4 žlice vode
1/2 praška za pecivo
20 dag brašna

Krema: 50 dag protisnutog
kestena
15 dag šećera u prahu
15 dag margarina
2 dl tučenog slatkog
vrhnja
1 vanilin šećer
3 žlice ruma

Premaz: 5 dl slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
2 kremfiksa

Priprema tijesta: Bjelanke istući u čvrst snijeg, dodati šećer, vanilin šećer i vodu. Postupno dodavatijedan po jedan žumanjak i na kraju brašno pomješano s praškom za pecivo. Ohlađeno tijesto natopiti rumom i premazati pripremjenom kremom.

Priprema kreme: Pijenasto izraditi margarin, šećer, vanilin šećer, rum i protisnuti kesten. U kremu lagano umješati tučeno slatko vrhnje.

Priprema premaza: Ulupati slatko vrhnje sa šećerom u prahu i kremfiksom u čvrst šlag i premazati kolač.

Oznake: