Recepti za kolače

24 veljače, 2008

Jang kocke

Tijesto: 6 jaja
25 dag šećera
25 dag brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice kakaa
6 žlica vruće vode

Krema: 2 pudinga od vanilije
6 žlica oštrog brašna
1 l mlijeka
20 dag šećera
2 vanilin šećera
25 dag margarina

kutija piškota:
3 dl kuhane crne kave

Čokoladna glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
4 žlice ulja

Priprema tijesta: Pijenasto izmiješati jaja sa šećerom, dodati vruću vodu. Postupno dodavati brašno s praškom za pecivo i kakaom. U namašteni i pobrašnjeni lim srednje veličine uliti polovicu tijesta i staviti peći u pećnicu zagrijanu za 220*C, i to 15-17 minuta. Posebno ispeći i drugu polovicu tijesta.

Priprema kreme: Izmiješati prašak za puding s brašnom, šećerom i vanilin šećerom te 1,5 dl mlijeka. Ostatak mlijeka staviti kuhati, a kad povrije uliti u priređenu smijesu te kuhati dok se ne zgusne, 4-5 minuta. Kad se ohladi umiješati margarin i dobro izraditi.

Priprema čokoladne glazure: Čokoladu i ulje rastopiti na pari i ranomijerno preliti po kolaču.

Postupak: Donji biskvit premazati polovicom kreme, zatim složiti po dužini piškote namočene u mlaku kavu. Piškote premazati ostatkom kreme i prekriti drugim biskvitom. Kolač preliti čokoladnom glazurom.

Oznake: