Recepti za kolače

01 veljače, 2008

Ledene kocke

Tijesto: 8 bjelanjaka
12 žlica šećera
10 žlica brašna

Temeljna krema:
8 žumanjaka
10 žlica šećera
40 dag margarina

Krema od vanilije:
4 dl mlijeka
1 pudnig od vanilije
1 žlica brašna
vanilin šećer
1 žlica šećera

Krema od čokolade:
4 dl mlijeka
1 puding od čokolade
1 žlica brašna
čokolada u prahu
1 žlica šećera

Premaz: 1 šlag pjena

Priprema tijesta: Bjelanke istući u čvrsti snijeg i dodati šećer, te na kraju lagano umiješati brašno. Uliti u namašteni lim i peći na 150*C.

Priprema Temeljne kreme: Na pari gusto skuhati žumanjake pjenasto umućene sa šećerom. U ohlađeno dodati pijenasto izrađen margarin.

Priprema kreme od vanilije: U mlijeko umiješati prašak za puding, brašno, vanilin šećer i šećer. Kuhati miješajući da postane gusto. U ohlađeno umiješati pola temeljne kreme.

Priprema kreme od čokolade:U mlijeko umiješati prašak za puding, brašno, čokoladu u prahu i šećer. Kuhati miješajući da postane gusto. U ohlađeno umiješati preostalu temeljne kreme.

Priprema premaza: Šlag pijenu pripremiti s mlijekom prema uputi na poleđini vrećice.

Postupak: Ohlađeno tijesto premazati kremom od čokolade, poravnati i ostaviti oko 15 minuta u hladioniku da se stegne, zatim kremom od vanilije i sve premazati šlag pijenom. Ostaviti u hladioniku do idučeg dana da se dobro ohladi. Rezati na veće kocke.

Oznake: