Recepti za kolače

14 veljače, 2008

Američke kocke

Orahovo tijesto:
6 žumanjka
7 žlica šećera
10 dag oraha
3 dag kokosa
4 dag brašna
1/2 praška za pecivo
6 bjelanjaka

Ružičasto tijesto:
4 žumanjka
3 žlice šećera
2 pudinga od jagode
1/2 praška za pecivo
3 bjelanka

Krema: 5 dl mlijeka
20 dag šećera
5 žlica oštrog brašna
25 dag margarina

Glazura: 8 dag čokolade
3 žlice mlijeka
3 žlice šećera u prahu
7 dag margarina

Priprema orahovog tijesta: Žumanjke pjenasto miješati sa šećerom i postupno dodavati orahe, kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo, limunovu koricu i snijeg od bijelanjaka. Ispeći biskvit u većem plitkom limu na namaštenom papiru, tako da bude tanak.

Priprema ružičastog tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati žumanjke, šećer i puding u prahu pomiješan s praškom za pecivo. Ispeći biskvit u većem plitkom limu na namaštenom papiru, tako da bude tanak.

Priprema kreme: Šećer i brašno promiješati sa 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko staviti da zakuha i uliti u pripremjenu smjesu. U ohlađenu kremu dodati margarin i dobro izraditi.

Priprema glazure: Rastopiti čokoladu s mlijekom i šećerom na niskoj temperaturi i umiješati margarin da se rastopi.

Postupak: Orahovo tijesto premazati polovicom pripremijene kreme, zatim položiti ružičasto tijesto i na nijega ostatak kreme. Preliti čokoladnom glazurom.

Oznake: