Torta leptir
Tijesto: 12 jaja
12 žlica šećera
12 žlica brašna
2 vanilin šećera
Krema: 0,51 soka od višanja
(iz kompota)
6 dag gustina
20 dag šećera
3 žlice likera od višanja
višnje iz kompota
1 l slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
5 dag šećera u prahu
Priprema tijesta: Ispeci dva biskvita od po 6 jaja, 6žlica šećera, 6 žlica brašna i vanilin šećer- u većem limu. Izrezi u oblik leptira.
Priprema kreme: Skuhaj 0,5 l soka od višanja(iz kompota) s gustinom, dodaj šećer. U hladno umješaj liker od višanja, te očišćene višnje iz kompota. Tijesto prereži, premaži kremom od višanja, na kremu stavi sloj tučenog slatkog vrhnja (istući litru vrhnja sa 1 vanilin šećerom i 5 dag šećera u prahu). Ako je biskvit prerezan dvaput, ponovi postupak dok ne potrošiš kremu. Izvana ukrasi po želji žele bombonima i obojenim tučenim slatkim vrhnjem.
Oznake: Torte
<< Početna stranica