Creme brulée sa pet začina

za 10 osoba
Sastojci: 1 l slatkog vrhnja
20 dag šećera
8 jaja
1 mahun avanilije
začini: cimet, klinčić, crni papar u zrnu, anis, korijander
Šato od šampanjca:
2 žumanca
1 cijelo jaje
malo šećera
šampanjac
Priprema: Za creme brulée vrhnje zakuhajte s mahunom vanilije. Pjenasto umutite jaja i šećer pa dodajte vrhnje. Začine usitnite i dodajte u smjesu. Ostavite 30 minuta da se okusi prožmu pa procijedite kroz sitno sito. Kuhajte u vatrostalnim zdjelicama na pari na 110 stupnjeva 13 minuta. Ohladite i dodajte umak od maline ili nekog drugog voća te šato od šampanjca. Šato pripremite tako da žumanca i cijelo jaje s malo šećera kuhate na pari uz stalno miješanje. Na kraju dodajte šampanjac.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica