Recepti za kolače

15 studenoga, 2011

Jednostavan kuglof




Sastojci:
15 dag Oštrog brašna Podravka
15 dag Glatkog brašna Podravka
8 dag šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
1 Prašak za pecivo Dolcela
0,5 dl narančina soka
0,5 dl ulja
2,5 dl vrhnja za šlag
10 dag poprženih mljevenih lješnjaka
3 jaja
1 žličica naribane narančine korice

Priprema: Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksajte. Dodajte ulje, mljevene lješnjake, koricu i sok naranče. Oštro i glatko brašno pomiješajte s praškom za pecivo. U mješavinu jaja i šećera naizmjence umiješajte mješavinu brašna i vrhnje za šlag.
Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite krušnim mrvicama. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup i ostavite 15-ak minuta na toplom, zatim pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 35-40 minuta.
Pečeni kuglof malo ohladite, istresite iz kalupa i poslužite.
U smjesu prije pečenja možete umiješati 2-3 žlice dobro ocijeđenih višanja iz kompota Podravka.

Oznake: