Recepti za kolače

11 studenoga, 2011

Gitin kolač





Biskvit: 6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice brašna
3 žlice kakaa
Krema 1: staklenka kompota od višanja
3 žlice šećera
3 žlice škrobnog brašna

Krema 2: 30 dag čokolade
1/2 l slatkog vrhnja

Priprema: Istucite čvrsti snijeg od bjelanaca (dodajte prstohvat soli), dodajte žlicu po žlicu šećera, žumanca i na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano s kakaom. Pecite na većem limu na papiru za pečenje 15 minuta na 180 stupnjeva. Ispečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Kompot od višanja kuhajte sa šećerom i škrobnim brašnom da se zgusne pa ga ohladite. Zagrijte slatko vrhnje, dodajte čokoladu i miješajte na laganoj vatri da se čokolada otopi. Dobro ohladite. Biskvit prvo premažite kremom od višanja.
Kremu od čokolade dobro izmiješajte mikserom pa premažite preko višanja.

Oznake: