Ledene Roiboos kocke
Parfe krema: 1 Parfe krema Dolcela
4 filter vrećice Rooiboos čaja Podravka
5 dl vode
2 dl Šlaga 5 +
Čokoladni umak sa sezamom: 3 dag sjemenki sezama
1,5 dag svježeg đumbira
10 dag šećera
8-10 dag gorke čokolade (70 %)
1,5 dl vode
Priprema: Filter vrećice roiboos čaja prelijte kipućom vodom i ostavite stajati 5-8 minuta. Vrećice izvadite, a čaj ohladite. Sadržaj vrećice parfe kreme uspite u dublju posudu. Dodajte ohlađeni čaj i zajedno miksajte oko 2 minute. Nakon toga umiješajte šlag 5+ i nastavite miksati još 2 minute. Lim veličine 30 x 27 cm obložite prozirnom folijom, na to izlijte pripremljenu kremu i stavite u zamrzivač oko 5 sati. Za umak oguljeni đumbir naribajte, a sezam kratko popecite na tavi bez masnoće. Vodu zakipite, dodajte šećer i đumbir i zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Gorku čokoladu otopite na pari, zatim prelijte toplim sirupom od đumbira, dodajte sezam, dobro izmiješajte i ohladite. Parfe s roiboosom izvadite iz zamrzivača, narežite na kocke i poslužite uz čokoladni umak.
Parfe kremu s roiboosom možete pripremiti i dan ranije.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica