Ledeni poljupci u umaku
Baza: 4 bjelanca
25 dag šećera
sok svježe iscijeđenog limuna
Krema: 4 žumanca
2 žlice šećera
1 žlica gustina
2 dl mlijeka
25 dag maslaca
1 vanilin šećer
Kardinalski umak: 2 dl vode
5 dag šećera
10 dag marmelade od šipka
1 dl crnog vina
1 dag gustina
1 klinčić
korica cimeta
Priprema: Istucite čvrsti snijeg od bjelanaca, dodajte šećer i sok jednog limuna. Kratko miješajte na pari. Kad se smjesa ohladi, vrećicom naštrcajte okrugle poljupce na lim koji ste prethodno prekrili masnim papirom. Sušite u pećnici oko 60 minuta na 50 stupnjeva. Osušene poljupce nadjenite kremom koju ćete pripremiti tako da žumanca izmiješate sa šećerom, dodate gustin, mlijeko i vanilin šećer. Lagano kuhajte da se zgusne. Ohladite pa u ohlađenu smjesu dodajte maslac. Ukrasite gotovim čokoladnim ukrasima. Servirajte s ohlađenim kardinalskim umakom. Pripremite ga tako da prokuhate crno vino, štapić cimeta i klinčić. Gustin izmiješajte sa šećerom i vodom pa dodajte u prokuhano crno vino. Umiješajte marmeladu i kratko prokuhajte.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica