Gitin kolač
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdav3x31xrNpiwjgKRJTZ-WoTK-BFahMBSO6v_utzVR_KyCHguoJZVWML5shBicRcixdNACIP-uR1bLgfeOO3FmDROYOZBp3kwdGvx3Yd9yx0oSbLCBozvI3yUR640vphKPJcxkMo4Pp0/s320/qq.bmp)
Biskvit: 6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice brašna
3 žlice kakaa
Krema 1: staklenka kompota od višanja
3 žlice šećera
3 žlice škrobnog brašna
Krema 2: 30 dag čokolade
1/2 l slatkog vrhnja
Priprema: Istucite čvrsti snijeg od bjelanaca (dodajte prstohvat soli), dodajte žlicu po žlicu šećera, žumanca i na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano s kakaom. Pecite na većem limu na papiru za pečenje 15 minuta na 180 stupnjeva. Ispečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Kompot od višanja kuhajte sa šećerom i škrobnim brašnom da se zgusne pa ga ohladite. Zagrijte slatko vrhnje, dodajte čokoladu i miješajte na laganoj vatri da se čokolada otopi. Dobro ohladite. Biskvit prvo premažite kremom od višanja.
Kremu od čokolade dobro izmiješajte mikserom pa premažite preko višanja.
Oznake: Suhi Kolaci
<< Početna stranica