Limunova torta
Sastojci: 8 jaja
8 žlica šećera
1vanilin šećer
8 žlica brašna
Krema: 3 jaja
20 dag šećera
limunov sok i korica
20 dag margarina
Priprema sastojka: istući snjeg od bjeljanka, postupno dodati šećer, žumajnke i vanilin šećer. Kuhaćom polako umješaj brašno. peci u namještenom kalupu za tortu 30-35 minuta na 180*C. Tortu prereži na tri djela. kore natopi zaslađenim mlijekom s mirisom ruma, premaži kremom.
Priprema kreme: Cijela jaja i šećer kuhaj da bude vrlo gust (kad povučeš kutlačom, treba se viditi dno posude). Skini s vatre, dodeaj sok cjelog limuna i izribaj koru (prehodno dobro operi). Margarin dobro izradi i postupno umješaj u ohlađenu kremu. Gotovu tortu posipaj mrvicama biskvita, koji ispeci od dva jaja, ili ukrasi po želji.
Oznake: Torte
<< Početna stranica